Vermaat Hellevoetsluis.

Vermaat is een voormalige Touringcar onderneming/ Mercedes dealer uit Hellevoetsluis, die jarenlang op Voorne-Putten meereed in de lijndienst. Vermaat is opgegaan in Atlas reizen, beter bekend van de Contiki holland en de Busabout bussen, en zit tegenwoordig in Stellendam.

Een klein stukje geschiedenis wat betreft de lijndiensten van Vermaat;

In 1923 richtte Vermaat zijn eerste busdienst op, deze lijn werd gereden met een Ford bus die ruimte had voor 12 tot 14 personen. De lijn reed van Hellevoetsluis naar Brielle, Oostvoorne en Rockanje. Voor de badplaats Rockanje betekende dit dé ontsluiting en de start van een periode van bloei en bekendheid.

Korte tijd later kwam startte Vermaat een 2e lijn, deze lijn ging vanaf Den Briel naar Maassluis, de lijn liep van Den Briel naar Rozenburg, via het pontje, en via het volgende pontje weer van Rozenburg
naar Maassluis. Ook in Spijkenisse had Vermaat inmiddels een buslijn rijden. In de jaren 70 gingen de lijnen over naar de RTM, wat later opging in ZWN. Vermaat heeft na de overname door de RTM nog meegereden op het lijnennet tot begin 2003.

Toen in 2003 de concessie Voorne-Putten en Rozenburg in de aanbesteding ging, is Vermaat gestopt met de lijndiensten. Alle lijndienst chauffeurs gingen over naar Connexxion, en Vermaat busreizen ging op in Atlas reizen.
Van 2004 tot 2006 heeft Vermaat, inmiddels atlas reizen, echter nog 1 lijndienst onderhouden, dit was lijn 170 (Spijkenisse Metro Centrum v.v. Oud-Beijerland Zinkseweg). Voor deze lijn had men een lijndienst wagen achtergehouden, namelijk de 411.

Het wagenpark;

Het wagenpark bestond de laatste jaren uit een kleine 8 tot 10 bussen. Er waren 4 vaste bussen, de 403 (Mercedes – Benz 0 405), 405 (Daf SB220- Den Oudsten Alliance B89), 411 en 412 ( beide van het merk en type Daf SB220- Den Oudsten Alliance B89). Naast deze wagens had men een aantal 2e hands bussen van het merk en type Daf- Den Oudsten Mb200 rijden.

Klik hier voor het fotoalbum.