Connexxion vestiging Haamstede

Haamstede (Zeeland) en Spijkenisse/Hellevoetsluis/Brielle (Voorne-Putten) wat hadden deze stallingen met elkaar gemeen, en waarom een Zeeuwse stalling op een site over Voorne-Putten? Het antwoord is kort en eigenlijk vrij simpel: Lijn 104.

In 1987 werd lijn 104 geopend, deze lijn liep van Spijkenisse Metro Centrum via de Zeeuwse eilanden helemaal naar Vlissingen Sluizen. Voor deze lijn werd een speciale serie bussen aangeschaft. Deze bussen, van het type Daf- Den Oudsten Mb200, kregen de wagenpark nummers 3896 t/m 3906 en waren in een speciale kustlijnbus uitmonstering. Op deze wagens werden,rechtsvoor, stadswapens aangebracht . Deze stadswapens, waren per bus verschillend. Elke bus had een wapen van 1 van de steden of dorpen die Lijn 104 aandeed.

Lijn 104 werd gereden door de vestigingen Spijkenisse, Hellevoetsluis, (Brielle 2004 – 2006) Haamstede (in het verleden ook Middelburg). Per 2004 is de lijn ingekort tot Hellevoetsluis – Renesse (in de spits liep de lijn wel van en naar Spijkenisse Metro Centrum), en heeft lijn 133 het stuk Renesse – Vlissingen overgenomen. Met de overgang van de Concessie HWGO naar Arriva eind 2008, is Lijn 104 naar TCR gegaan. Hiermee is een einde gekomen aan de ‘’samenwerking’’ tussen de vestigingen.

Doordat deze lijn ook door Haamstede werd gereden, kwamen deze wagens ook op Voorne-putten. Van deze wagens heb ik zodoende ook een aantal foto’s gemaakt.

Deze foto’s zijn te bekijken in een apart album.