Vanaf 11-2-2010 alleen OV-chipkaart in Stadsregio

De stadsregio Rotterdam wil vanaf 11 februari 2010 in de regio alleen nog de OV-chipkaart als geldig vervoersbewijs voor bus, tram en het Rotterdamse deel van Randstadrail accepteren. Het dagelijks bestuur van de stadsregio heeft vandaag staatssecretaris Huizinga in een brief gevraagd, hiervoor op korte termijn aan de stadsregio toestemming te verlenen.
Portefeuillehouder Vervat: “Onze vervoerders RET, Connexxion en Qbuzz zijn er klaar voor. Na de metro hoeven de reizigers nu ook in de tram en bus niet meer na te denken over zones en aantal strippen dat moet worden afgestempeld. Als de staatssecretaris positief op het verzoek besluit, kan vanaf 11 februari 2010 in de stadsregio Rotterdam alleen nog met de OV-chipkaart in het openbaar vervoer worden gereisd. Hiermee is de regio het eerste gebied in Nederland waar de OV-chipkaart volledig ingevoerd wordt en de strippenkaart definitief verdwijnt. Daar zijn we als stadsregio samen met onze vervoerders trots op.”

Iedereen staat klaar
Niet alleen de RET maar ook de vervoerders Connexxion en Qbuzz in de stadsregio Rotterdam staan klaar voor deze primeur wat betreft de invoering van de OV-chipkaart. De stadsregio vindt het belangrijk dat de vervoerders in de aangrenzende gebieden de mogelijkheid bieden om met de OV-chipkaart te reizen. Deze vervoerders (Arriva, HTM, Veolia) en NS hebben de stadsregio laten weten dat reizigers uiterlijk vanaf januari 2010 ook bij hen op saldo met de OV-chipkaart kunnen reizen. De stadsregio ziet dan ook met het volste vertrouwen een volledige overstap op de OV-chipkaart tegemoet.

De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest met alle betrokken partijen, zoals het Platform Reizigers Openbaar Vervoer (PROV), het ministerie van Verkeer en Waterstaat en overheden in aangrenzende gebieden. Vervat: “We zijn blij met het positieve advies van het PROV op onze aanvraag bij het ministerie en we hebben met alle partijen goede afspraken gemaakt over de communicatie richting de reizigers, ook naar de reizigers uit de aangrenzende gebieden.”

—————–
Bron: www.spijkenieuws.nl

Leave a Reply